بسمه تعالی

مقدمه کتاب گرانسنگ هدیه الابرار اثر تالیف حضرت آيت الله سید جوادسید فاطمي دام ظله (که تهیه آن 15 سال کوشیده است)

http://asfatemi.blogfa.com

مقدمه کتاب گرانسنگ هدیه الابرار اثر تالیف حضرت آيت الله سید جوادسید فاطمي دام ظله (که تهیه آن 15 سال بطول انجامیده)
مقدمه کتاب در ذیل می آید :
بسم الله الرحمن الرحیم الحمدالله رب العالمین وصلی الله علی محمد و اله الطیبین الطاهرین و بعدان کتاب البحار و سفینه الذین الف اولهما العلامه المجلسی و ثانیهما المحدث القمی قدس الله سرهما من جوامع کتب الاحادیث وانفسهما و عظمه هذین التألفین علی حد یغنی عن ای تعت و تمجید ولایمکن لای باحث او محقق فی الحدیث الاستغناء عنهما .
هذا وقد طبع البحار طبعه قدیمه حجریه فی 25 مجلدا فی القطع الرحلی و فی قالب غیرفنی مع اغلاط کثیره فی ترقیم صفحاتها فوضع المحدث القمی رحمه اسفینه علی تلک الطبعه واشار الی مجلداته و فصوله بالحروف الابجدیه کما اوضعه فی المقدمه.
و هو مما یزید فی صعوبه الاطلاع علی الباحثین و صعوبه التالیف علیه رحمه الله و لکنه ماکان فی وسع ذلک العصر غیرذلک العمل فجزاه الله عن الاسلام خیر الجزاء:



برچسب‌ها: کتاب گرانسنگ هدیه الابرار
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه پنجم خرداد ۱۴۰۲ساعت 18:14  توسط ازشاگردان ایشان  | 

مكتب قرآن )از آثار و بیانات حضرت آيت الله سید جوادسید فاطمي رحمه الله علیه)

قرآن كريم پايه و اساس درس و تعليم و تعلم ما است. فهم و درك قرآن آنچنان سهل و آسان است كه عرب دس نخوانده در محضر رسولخدا(ص) با يكبار شنيدن آيات مي‌فهميد و آيات را ... و حلال و حرامش را مي‌گرفت و عقيده مي‌كرد، در جائيكه ابهامي به نظرش مي‌رسيد يا در آيات متشابه، كلام رسوخدا(ص) توضيح وتفسير مي‌كرد، در زمان ائمه اطهار عليهم‌السلام نيز به همان كيفيت كلمات ائمه(ع) را مردم كوچه و بازار كه اكثراً درس نخوانده بودند و مي‌گرفتند و نقل حديث مي‌كردند كسي اگر كمترين آشنايي با روايات و روايان احاديث كه همان از اصناف: خياط، حداد، عطار، بزاز و... بودند، اما غير عرب زبان مانند ما ايراني‌ها يك مقدار مقدمه لازم است تا حدودي، درباره صرف و نحو تا جائيكه كل فاعل و مرفوع و كل مفعول ومنصوب و كل مضاف‌اليه مجرور با توضيحي در پيرامون آن كه با يك دوره جامعه المقدمات تأمين مي‌شود و وارد خواندن كتابت عربي مخصوصاً قران كريم و روايات اهل بيت در پيرامون آيات كريم كه طبق تحقيقي كه در اين باره شده است بهترين راه براي يادگيري زبان خارجي (عربي) خواندن متن و روزنامه‌هاي به زبان مورد نظر مي‌باشد و خوشبختانه مسلمانان دنيا در هر زباني متعهدند كه قران بخوانند و با تكرار قرائت آشنايي حاصل مي‌شود بدون احتياج به قواعد صرف و نحو كه در حديث آمده خيلي خود را در اين امور معطل نكنيد، چه قرآن به زبان مردم عادي و عامي و به طور آسان نازل شده است (وَلَقَد يَسّرنَا القرآنَ لِلذَّكر فَهَل من مُدَّكّر ) از سوره مباره قمر آيه 17 به طور مكرر آمده است يعني ما قران را براي يادگيري و تذكر بسيار آسان كرده‌ايم آيا هست كسي كه متذكر شود.


برچسب‌ها: مكتب قرآن
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه پنجم خرداد ۱۴۰۲ساعت 18:11  توسط ازشاگردان ایشان  | 

نظام آموزشی در قرآن و اسلام

برگرفته از جلسات و آثار حضرت آیت آلله سید جواد سید فاطمی دام ظله

قرآن کریم دستگاه و عظیم خلقت را مقدمه برای به کمال رسیدن انسان می داند که با تعلیم و تزکیه و در نهایت با بندگی خدا تحقق پیدا می کند واین همان است که در سوره زاریات بعبارت دیگر آمده : ما خَلَقتُ الجِنِّ وَ الاِنس اِلاّ لِیَعبُدوُنِ، ما اُریُدُ مِنهُم مِن رِزقٍ وَ ما اُریدُ اَن یُطعُمونِ، اِنِّ اللهَ هُوَ الرزاق ذُو القُوه اِلمَتین.

انسان درباره نان و آب و مسکن مسئله ندارد با کمترین فعالیت طبق تقسیم پروردگار به نصیب خود می رسد (نَحنُ قسمنا بَینَهُم مَعیشتَهم فی الحَیوهِ الدُنیا-32 زخرف).در این قسمت نیازی آنچنانی به درس و تعلیم و تعلم نیست ....


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه پنجم خرداد ۱۴۰۲ساعت 18:8  توسط ازشاگردان ایشان  | 

حجه السلام و المسلمین آقای رضایی از وعاظ و خطبای مسجد خاتم الانبیاء نقل فرمودند:

«وقتی مقام معظم رهبری اعلی ا... مقامه در ورامین تشریف آورده بودند در جلسه ای که در حوزه علمیه امام صادق (ع) برگزار شده بود از بین حاضرین 2 نفر به نمایندگی ايراد سخنراني كردند، حضرت آيت ا... فاطمي  با استناد بر قرآن (و روايات) فرمودند :

«با كفاري كه به بلاد مسلمين آمده اند جهاد شود و بيرون رانده شوند.کفن بپوشیم خود و دیگران برای جهاد برويم». و در محضر رهبر انقلاب، آقا اين عبارت جالب را استفاده كرده اند.

«الامر الیکم» امر با شماست.

حضرت آيت ا... فاطمي جريان فوق را در بياني چنين نقل كرده اند:«وقتي رهبر انقلاب ورامين تشريف آورده بودند از جمله مطالبي كه آنجا بيان شد اينكه : ... امام (ع) فرمودند هرگاه كفار از مرز يكي از كشورهاي اسلامي تجاوز كند براي تمام مسلمانان واجب است دفاع كنند و نگويند آن مملكت مربوط به ما نيست به خاطر آنكه دشمن مي خواهد اسم محمد را از بين ببرد، ما آمادگي داريم حركت كنيم دستور خداوند و روايات را عمل كنيم، در عين حال اماما، الامراليكم، كار دست شماست، امر به دست شماست، شما چه مي فرماييد؟»


برچسب‌ها: از ویژگیها, سیره نظری
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه نهم مهر ۱۴۰۰ساعت 10:37  توسط ازشاگردان ایشان  | 

 

شهادت سید مهدی فرزندشان

شهادت سید مهدی مصادف با روز 13 آبان 57 بود او از مدتها قبل با تعدادی از دوستانش به فعالیتهای منسجم و مخفیانه برای ضربه زدن بر پیکر ظلم و استبداد شاهی مشغول بودند و با توجه به این که پدرش روحانی بود از تشویق ها و راهنمایی های او بی بهره نمی ماند. تلاطم و فعالیتهای مبارزاتی او نزدیک به روز 13 آبان 57 بیشتر می شد. یک روز یکی از پیرمردهایی که به مسجد می آمد و پشت سر آیت الله فاطمی نماز می خواند به ایشان می گوید: «دیشب خواب دیدم شما از مکه آمده اید و در طبقه دوم منزلتان نشسته اید و مردم دسته دسته به دیدن شما می آیند، اما همه ناراحت و اندوهگین هستند» آیت الله فاطمی می فهمد اتفاقی در راه است، چیزی نمی گوید که صبح روز 13 آبان فرا می رسد.

آیت الله فاطمی خود حادثه را چنین نقل می کند: «صبح زود بود و من در حالیکه در اتاق خواب دراز کشیده بودم متوجه شدم صدای شیپور عزا فضا را پر کرده است، البته خواب نبودم و این صدای عجیب در عالم بیداری به گوشم می رسید. زود پیش خانواده ام رفتم و گفتم امروز کسی به بیرون از منزل نرود مخصوصاً سید مهدی را تاکید کردم، اما سید مهدی دوراز چشم من از خانواده خداحافظی می کند و می گوید: به پدرم نگوییدکه من رفتم. سید مهدی چند بار به خانواده گفته بود که من پیروزی این انقلاب را نمی بینم و همان روزگفتۀ او تحقق یافت و تربت شهادت نوشید.

آیت الله فاطمی می گوید: «پس از شهادت سید مهدی و مراسم خاکسپاری در منزل نشسته بودم، همسرم گفت: چون مردم برای دیدار شما می آیند بهتر است در طبقه بالا بنشینید که مستقل است و راحت تر هستید. من هم این کار را کردم مردم از پله ها بالا می آمدند و دلجویی می کردند فاتحه ای می خواندند و می رفتند. ناگهان من به خودم آمدم و متوجه خواب آن پیرمرد شدم و تعبیر آن را دریافتم که شهادت سید مهدی همچون مکه رفتن برای من بوده است و مهمترین چیز در مکه قربانی است و ان شاء الله خداوند فرزندم را در راه اسلام قبول کرده است.

 

 

در جلسه ای که در محضر آیت الله فاطمی در منزلشان بودیم از دوستان مسجدی، جریان زیارت حضرت امام رضا علیه السلام را توسط نوه شان را از معظم له سؤال نمودند و ایشان بعد از مدتی چنین نقل کردند: «فرزندم آقا سید محمد به همراه پسرشان به پابوس حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در مشهد مقدس در حرم به زیارت مشغول بوده اند. آقا سید محمد به فرزندش می گوید: نگاه کن آقا(حضرت ثامن الحجج علیه السلام) را می بینی پسرش درحین زیارت می گوید: آقا آمد و حضرت امام رضا علیه السلام صحبتهایی می نمایند از جمله اینکه: دوست دارم می آیید زیارت بنشینید(زود نروید) آقا امام رضا جملاتی دیگر می فرمایند و بعد از آن می گویند «به پدر بزرگت بگو... و آقا سفارشاتی می نمایند از جمله اینکه به بابا بزرگت (آیت الله فاطمی) بگو وقتی نماز می خواند سجاده ای (زیر مهر) بگذارد نشانه اي از پارچه ي سبز ( نواري بر روي لباس ) به حساب سيادت و آقا امام رضا علیه السلام سجاده ای برایم می دهد.

 

 

فرزند مرحوم آقای حیدر علی حیدری از نمازگزاران مسجد خاتم الانبیاء جریان ذیل را نزد حضرت آیت الله فاطمی چنین نقل کردند: (در توضیح بگویم چند تن از مسجدیها از جمله حاج حسین تاجیک شاهد بر نقل ماجرا بودند) ایشان نقل کردند:

دخترم بیماری سختی گرفته بود که درمان نمی شد برای درمانش تلاش کردیم ولی نتیجه ای نگرفتیم زمانی که خدمتتان آمده بودم آن روز در منزلتان چند حبه قند به نیت تبرک برداشتم و در منزل آن را با آب مخلوط کردم و به دختر مریضم دادم، 10 دقیقه طول نکشید که فرزندم بلند شد و نشست و کامل خوب شده بود.

 

 

به کرّات اتفاق افتاده که معظم له از اعمال، رفتار و نیات درونی افراد خبر دار بوده است و با وجود مسائل عینی زیادی که برایمان پیش آمده و یقین داشتیم و از این موارد در زندگی عالمان ربانی چون آقا سید علی آقای قاضی آشکار است؛ اما بر این مطلب که «خداوند نوری به مؤمنان می دهد که می توانند فکر انسانها را بخوانند» دلیل از قرآن و روایات در دست نداشتیم تا اینکه در یکی از جلسات تفسیر خدمت آقا بودیم حضرت آیت الله فاطمی آن عارف بالله در تفسیر آیه 19 از سوره حدید فرمودند:((کسانیکه به خدا و رسولانش ایمان آورده اند آنها صدیقین و شهدا نزد پروردگارشانند برای آنان است پاداش (اعمال) شان و نور (ایمان) شان و کسانیکه کافر شدند و آیات ما را تکذیب کردند آنها دوزخیانند)) در توضیح اين آیه فرمودند: «خداوند در قبال اعمال مؤمنان علاوه بر پاداش نوری به آنها می دهد که می توانند فکر انسانها را بخوانند، وقتی کنار متقیان و مؤمنان می نشینید مواظب باشید فکرتان نلغزد.» لازم به ذکر است از آیات دیگری که به این مطالب اشاره کرده آیه 12 سوره حدید می باشد.

 

 

از نویسندگان مطالب خود شاهد بر این جریان بوده است که: روزی در وضوخانه مسجد خاتم الانبیاء ورامین بودم حضرت آیت الله فاطمی (حفظه الله) با یکی از نمازگزاران مسجد در ادامۀ صحبت که با ایشان داشتند، پس از نگاهی به آن شخص فرمودند: اسمت حاج عباس میرعبداللهی است؟ و آقا فامیلی آن فرد را نیز گفت (که چند تن از مسجدیها شاهد جریان بودند) بعد آقا فرمودند: «تو اهل بهشت هستی اسمت در کتاب هست». آن نماز گزار شعف و شور عجیبی پیدا کرده بود. از شناختی که از این فرد داریم فردی متدین اهل خیر و اعمال حسنه است. لازم به تذکر که : از جمله آیات که نشان دهنده علم کتاب در نزد اولیاء الهی است می توان به آیات 40 سوره نمل، 49 سوره کهف، 30 سوره محمد صلی الله علیه و آله و سلم اشاره نمود.

● اسم او محمدرضا است:

از نماز گزاران مسجد خاتم الانبیاء جریان خود را چنین نقل کردند:

اسم من رضاست، و هیچ وقت نمی دانستم اسمم محمدرضاست. در محفلي که جمعي از آشنايان  نزد حضرت آیت الله فاطمی که خداوند طول عمر با عزت به ایشان عنایت فرمايد،آقا فرموده بودند که : «اسم ایشان محمدرضاست» وقتی یکی از حاضرین آن جلسه اين مطلب را از آقا برايم نقل كرد متعجب شدم، با خود فکر می کردم که آقا از کجا می داند و دلیلی بیشتر بر اطمینان قلبی خود می خواستم تا اینکه تنها کسی که به ظاهر می توانست از این سّر آگاه باشد مادرم بود (پدرم از شهدای جنگ تحمیلی است) وقتی از ایشان پرسیدم، مادرم گفت که: «بله، وقتی شما کوچک بودی اسمت را پدرت محمدرضا گذاشت و بعداً در شناسنامه، رضا به تنهایی نوشته شد» و این را بگویم که از آشنايي ام با آیت الله فاطمی ده سالي نمي گذرد.

 

 

جناب آقای علی امینی از بسیجیان مسجد خاتم الانبیاء ورامین و از جانبازان جنگ تحميلي جریان ذیل را چنین برایمان نقل کردند: «آقای لطفی از محبین و دوستداران آیت الله فاطمی برایم گفت که: من هفت سال بود که در آرزوی داشتن فرزندی بودم زمانی نزد، آیت الله فاطمی رفته بودم و مطلب را بيان كردم، آقا دستی بر سرم کشید و خواندن دعایی را برایم توصیه کرد و آن را در برگه برایم نوشت و بر مداومت آن فرمایش کردند من فقط یکبار بیشتر دعا را نخواندم و خداوند فرزندی به من عطا کرد.»

● از جمله عباراتی که در ویزگی های ایشان از زبان مراجع آمده:

- حضرت آیت ا... العظمی میلانی (ره) درباره کتاب آسمان شناسی معظم له فرموده اند: «... نوشته های شما ما را به ملکوت اعلی برد.».(به نقل از معظم له)

حضرت آیت ا... العظمی گلپایگانی (ره): «سید فاطمی را خیلی مواظبت کنید.» (نقل از حاج آقا منصوری از مداحان اهل بيت – ورامين)

- حضرت آیت ا... العظمی مرعشی نجفی (ره)

«ایشان سید مظلومی است، اگر به ایشان ضربه بزنید قطعاً امامزاده و زیارت گاه می شود.» (به نقل از معظم له )

- حضرت آیت ا... العظمی وحیدی (ره) در نامه به معظم له نظرشان را درباره کتابشان «مساجد را از غربت در آوریم» چنين آورده اند : «محذوماً با ابلاغ سلام، مرقوم شیرین زیارت از بشارت  سلامت وجود محترم مسرور شدم قبوض وجود لفاً ارسال شد. خداوند طول عمر به جنابعالی و برکت به صاحبان وجود عنایت فرماید: تألیف شریف راجع به مساجد ملاحظه شد، تقدیر می شود، شکرا... مساعیکم. 17 شوال 1419- سید محمد وحیدی.»

نامه ديگر آیت ا... العظمی سید محمد وحیدی « با ابلاغ سلام و اهداء تهیّت مرقوم محترم بعد از بشارت سلامت وجود شریف و تفقّدتان متشکر و ممنون شدم مدتی بود که باب مواصله و مکاتبه فراهم بود چند مرتبه از رفقای نازی آباد پرسیدم، اخیراً یک نفر از آقایان اظهار نمودند که در ورامین تشریف دارید انشاء ا... تعالی موفق به ترویج و خدمت به دیانت مقدسه بودید و خواهید بود. ادام ا... ایام عزکم متأسفانه تا به حال کتاب مرحمتی به دست من نرسیده حتماً در پست تأخیر کرده است عامل نامه جناب آقای مجد داماد داعی عازم تهران بوده اظهار علاقه نمودند به خدمتتان برسند به هر حال قم مشرف شوید. 1406- 4 شعبان»


برچسب‌ها: نکاتی از فضیلت ها, ویژگیها ایشان
+ نوشته شده در  جمعه نهم مهر ۱۴۰۰ساعت 10:30  توسط ازشاگردان ایشان  | 

از خصوصیات، کرامات و ویژگیهای معنوي معظم له

نکاتی از ویژگیها و خصوصیات معنوي حضرت آیت الله فاطمی (حفظه الله) که بر همگان مکشوف است،مختصر به  چند نکته بیان می شود:

- اصل اساسی و برنامه و هدفشان در زندگی بندگی خدا و عبودیت و اطاعت از فرامین الهی است.

- تقیّد به نوافل بویژه نوافل نمازهای واجب خصوصاً نافله شب و بیداری سحرگاهان و بین الطلوعین.

- دائم به یاد خدا بودن، توجه به خدا، از خدا بودن و برای خدا بودن، آرامش و سکینه خاص معظم له.

- عندالله و عند رب بودن، از ویژگیهای نمازهای آن عبد صالح پروردگار است.

- راضی به رضای خداوند، سپردن امور به خداوند در عین انجام وظایف شرعیشان و توکل به او.

- ترویج،اعتقاد به امام زمان و انتظار و امید به فرج آن حضرت.

- روح لطیف و والا و نورانیت، مهربانی، استحکام اندیشه، قوت قلبی فوق العاده ایشان، جامعیت و کامل بودن شخصیت وجودیشان، مهربانی عجیب و سجده های طولانی.

- حمایت و پشتیبانی از ولایت و نظام اسلامی، مبارزه با کفر و نفاق، التقاط و هابیت، دنیا پرستی، هوا پرستی بدعتها، صوفی گری و ...

- آگاهی از اخبار و مسائل روز با مطالعه جراید و...

- صداقت، صفا، عادی برخورد کردن و عادی جلوه دادن تقوی، ترویج و نشر دین و علوم دینی با چاپ و نشر کتب، مقالات، ایراد سخنرانی ها، پاسخ سؤالات شرعی و استفتاءات، زهد و پرهیزکاریشان، محبت و یاری مسلمین، باز بودن درب خانه شان برروي عموم مسلمین

- فرزند و داماد شهید داشتن، عشق به جهاد، شهادت و مبارزه با کفار و حمایت از ارزشها و بسیج و فعالیت های فرهنگی وار

- از جمله کرامات و فوق العادگي هاي الهي ايشان؛ علم کتاب، آگاهی داشتن از اعمال و اخبار افراد، استجابت دعا، دائم الذکر بودن، حالات معنوی، مکاشفات متعدد، پیام اهل بیت (ع) عصمت و طهارت به ایشان، نفس مطمئنه و ... که در همین مطالب (عارف مكتوم) نکاتی بر آن اشاره كرده و خواهد شد.

- برگزاری جلسات مختلف: فقه، تفسیر قرآن کریم، اصول عقاید علیها شرکت در مجالس اهل بیت سلام الله عليها، ساده زیستی، عدالت، دلباختگی به اهل بیت سلام الله عليهم اجمعين

- پرهیز از جهل و گناه و اشتباه

- مصداق « المطیع لله و رسوله » بودن و به معنای حقیقی قهرمانی در ارزشهای انسانی و انسانی است کامل.

- تُهی از رذایل اخلاقی از جمله: تکبر، حسد، حرص، ظلم، دروغ، تعصب بی جا، قصاوت قلب، حِقد و کینه و...

- وفای به عهد، امانت داری، حیا و عفت، حسن ظن به خدا و مردم، درایت و تدبیر، شوق به خدا، تکامل فکر و اندیشه، یاری مراجع و علما و مشتاقان معارف الهی، حق گویی، شجاعت، از خود گذشتگی، تواضع و فروتنی، شکرگزاری خداوند در کلام و عمل، احسان و مشورت با دیگران، احترام و ادب فوق العاده در مقابل بندگان خداوند.

- استقامت در راه خدا، صداقت و ملکات الهیه و...


برچسب‌ها: از خصوصیات
+ نوشته شده در  جمعه نهم مهر ۱۴۰۰ساعت 10:23  توسط ازشاگردان ایشان  | 

آيت الله سيدجواد  سيد فاطمي ازبیان مراجع تقلید و فقهاء

حضرت آیت الله العظمی مرعشی نجفی(ره) : ایشان در تقریظشان بر معظم له چنین آورده اند (لازم به ذکر آن که ترجمه متن در اینجا آورده شده و متن نامه در بخش ضمائم همین نوشتار آمده است):

«بنام خداوند بخشنده بخشایشگر حمد می کنیم خدا را که به ما اجازه داده روایت نعمت های بزرگ و حدیث گفتن به نعمت هایش ، صلوه و سلام بر افضل آن کسانی که از خدا خبر آورده به ما و روایت کرده ، و صلوات بر فرزندانش که از پیغمبر روایت کرده اند و فرزندانی که پشت سر او پیروی کردند از او ، در هر مقطعی و در هر اثری و بعد از من اجازه خواست فرزند روحانی من و اولاد عقلانی من ، ذخیره فاضل ها و فخر اقرانه و امثال خودش، ترویج کننده احکام ، محل وثوق اسلام ، اولاد سادات با کرامت سید جواد فاطمی تبریزی ، فرزند علوی مکرم ، شریف و خطیب معظم ، عزیز اله از اولاد ها شمیه اسماً و رسماً ، خدا به نفع اونها باشد ( پدر و پسر ) هر کجا که باشند چون از این نقطه نظر که او را خدا حفظ کند و مقامش را عالی کند چون دیدم که او (حضرت آیت الله فاطمی ) اهلیت دارد که من اجازه بدهم بعد از اینکه من او را امتحان کردم در طول مدتی که در بحث های من حاضر می شد چه در بحث های فقهی و چه در بحث های اصولی پس من اجازه دادم به اوانشاء الله که همیشه عزیز باشد و سعادتش همیشگی باشد اجازه دادم که از من روایت کند از اساتید اعلام من که استوانه های فقه و تکیه گاه حدیث و فقه که عده مشایخ من نزدیک به دویست نفر بلکه بالاتر هستند و آنها استادهای من بودند در حدیث و مقدمات حدیث و فقه مرکز روایت و شیخ اجازه حجت الاسلام آیت الله فی الوراع ابو محمد سید حسن صدر موسوی کاظمینی المتوفی 1354 صاحب تالیف گران قدر قابل استفاده مثل کتاب شیعه و اسلام و غیر اینها و او از جماعتی روایت کرده و از جمله اینها استاد او علامه حاج ملا علی خلیلی رازی او از جماعتی از جمله شیخه ( شیخه یعنی استاد او ) علامه صاحب جواهر فقه شیعه شیخ محمد حسن نجفی از جماعتی از آنها شیخه علامه سید محمد جواد حسینی عاملی صاحب کتاب مفتاح الکرامه آن هم از جماعتی نقل کرده که از آنها استاد او علامه  سید مهدی بحر العلوم نجفی از جماعتی که از آنها شیخ و استادش که استاد متاخرین بود علامه آقا محمدو باقر بهبهانی حائری از جماعتی نقل کرده که از او نها شیخ و استادش علامه ، والد المکرم شیخ محمد اکمل از جماعتی نقل کرده که از او نهاست شیخ و استادش علامه مدقق شروانی الملا میرزا شروانی صاحب حواشی بر کتاب معالم و غیر این کتاب اون هم از جماعتی نقل کرده که از آنهاست شیخش و استادش شنا کننده در دریاهای نور و در آورنده لوء لوء های اخبار مولای ما علامه مجلسی آخوند ملا محمد باقر صاحب کتاب بحار به طرق راه هایش که آن افراد را در آخر کتاب شریف بحار نوشته و سایر کتابهایش پس برای جناب مستجیز ( حضرت آیت الله فاطمی ) که از من روایت کند احادیث مرویه از آقایان ما ائمه اطهار (ع) به همین طریق و از سایر طریق هایی که گفتم ، هزم و احتیاط را در نقل روایات کند و شرط می کنم بر او که نقل نکند اخباری را که عقل ها آن را قبول نمی کند مخصوصاً در این زمان منعوس منکوس خداوند ما و ایشان را حفظ کند از شر این زمان و امیدوارم از او (حضرت آیت الله فاطمی ) که مجر و بزرگی اش دائمی باشد امیدوارم که ترک نکند علوم ائمه ما وچیزهایی که از پیامبر ( صل اله علیه و آله و سلم ) ارث برده است اینها را در پشت سرش نگذارد ( رها نکند ) و سفارش می کنم که با مردم کم معاشرت کند مگر به قدر ضرورت زیرا کم اتفاق می افتد که در این مجلس ها از غیبت به مومنین خالی باشد و در این مجالس بگو مگوها و جدال کم پیش می آید که نباشد ، خداوند ما را و او را از لغزش ها در گفتار و عمل کم کند او قادر است بر این و از او ( خداوند ) می خواهم که ما را قرار بدهد در خدمت علوم ائمه و از بزرگان امت پیغمبر (ص) و اینکه روزی بدهد ،  به ما در دنیا زیارت اونها و در آخرت شفا اونها را و ما را قرار بدهد از کسانی که به هدایت اونها هدایت یافتند و دنباله آثار آنها به راه افتند و انتظار است از ایشان (حضرت آیت الله فاطمی ) که خداوند توفیقش را و تقوایش را زیاد کند ، مرا از دعایش فراموش نکند در (آن) ساعاتی که ظن اجابت است و الحمدلله اولاواخرا نوشت این را شهاب الدین ابوالمعالی الحسینی النجفی المرعشی در قم حرم ائمه اطهار و مکان آل محمد 1370 ».


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه نهم مهر ۱۴۰۰ساعت 10:20  توسط ازشاگردان ایشان  | 

یاد استاد

 نگاهي كوتاه به زندگي حضرت آيت الله العظمي سيدجواد
سيد فاطمي تبريزي رحمه الله علیه

 

 

نگاهی کوتاه به تاریخ زندگی معظم له برگرفته از بیاناتشان

سال تولد ، 1302 تبریز ، نام پدر بزرگوارشان ، آقاسیدعزیزالله سیدفاطمی رحمه الله علیه  از بزر

گان ، خطبا ، علما و متدینین و مورد تعظیم مردم تبریز بودند. مادر مکرمه شان اهل قرآن، دیانت و تقوی بوده و از مطالبی که معظم له درباره ایشان فرموده اند این مطلب است: « مادرم ابتدا قرآن می خواندند گریه میکردند و بعد به بنده شیر می دادند . » خانواده ایشان سیدان جلیل القدری هستند که در تبریز معروفند. حضرت آیت الله فاطمی در مقدمه کتاب شهید و برترین آنان حمزه سیدالشهداء کتاب را تقدیم به روح پاک والد مرحومش نموده و در ادامه چنین می آورند : ایشان مدت عمر خود را که قریب هفتاد سال بود تحت لواء باشکوه حضرت اباعبدالله الحسین (ع) مردم را به سوی الله جل جلاله دعوت کرد و مشمول آیه کریمه :

« و من احسن قولا ممن دعا الی الله و عمل صالحا و قال اِننی من المسلمین / سوره فصّلت آیه شریفه 33 » بود . عاش سعید و مات سعیداً »

معظم له تحصیلات خود را با دروس وارداتی جدید به مدت 6 سال شروع کرده و در 12 و 13 سالگی در مکتب خانه تحصیل علم نموده اند، ایشان در دورانی قبل از تحصیلات حوزویشان منبر می رفتند و وارد حوزه علمیه گردیده اند.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه نهم مهر ۱۴۰۰ساعت 10:13  توسط ازشاگردان ایشان  | 

پرسشهایی ازمحضرمعظم له

س : لطفاً بفرمایید توکل کردن به خدا یعنی چه ؟

ج : یعنی خداوند را وکیل گرفتن، کارهای خود را به خداوند سپردن، هرچه او رضایت و تقدیر می داند انجام دهد یعنی هرچه بکنیم همان است که خداوند می خواهد، ما فقط باید وظیفه و تکلیف خود را انجام دهیم، کار کنیم، تلاش کنیم، حقوق دیگران را رعایت کنیم، واجب و حرام و ... را.

 


برچسب‌ها: پرسش وپاسخ
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه نهم مهر ۱۴۰۰ساعت 10:11  توسط ازشاگردان ایشان  | 

کلام جاودانه ؛ نمونه ای ازجملات قصار، توصیه ها، پاسخها واستفتائاتی ازآن فانی فی الله

 

* زندگی ما باید زندگی محمد و آل محمد صلی ا... علیه و آله باشد .

* آیات قرآن کریم محتوی بسیار بزرگ و زیاد دارد و اگر بخواهیم ( در شرح آن مطلب بنویسیم ) باید کتابها نوشته شود .

*پیامبر اکرم(ص) آمده بشارت بدهد به آن مقام بزرگ و همچنین آنهایی که آلوده اند را بترساند .

*مومن حرص، حسد، تکبر و ... ندارد .

*توجه انسان باید به خدا باشد و به غیر خدا تکیه نکند .

*مومن غضب نمی کند اگر غضب کرد استغفار می کند و بر می گردد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه نهم مهر ۱۴۰۰ساعت 10:6  توسط ازشاگردان ایشان  |